Wednesday, April 4, 2012

Masyuk ker??

Halu dan Assalammualaikum..
Topic nak membebel harinie - Masyuk ker?? Aper yg Masyuk??
Nak cite pasal sket pasal wedding photography. Kenapa yek, asal dapat job jer org ckp "Masyuk la ko" terkonfius skejap :b Aper yg menyebabkan org ckp kerjaya photography nie sesuatu yg return value nyer tinggi? Sbb tgk kamera besar kah? Lens yg pjg sedepa kah? atau Fan kat FB beribu ribu lemon?
Hmm.. Bagi saya, tangkap gamba ker, jual burger ker, meniaga spring potato ker.. Semua nyer akan masyuk kalu kite berusaha gigih & dengan keizinan Allah S.W.T. Kalu malas, keje x jujur, tipu org sana sini.. Xjalan jugak ler :D Wallahualam

Resepsi IZza & Ayep
wedding dekat Ipoh on February

Friday, March 23, 2012

Assalam Rakan2 Blogger

Halu Halu... Lama giler xupdate blog. Per kabar kawan2 lame kat blog nie?? Sorry ler yer, blog mmg xterupdate sbb focus kat FB pagenie WHITEMELORPHOTOGRAPHY
Hmmm.. Aper nak start dulu nie.. huhu :D Terase spt tersipu2 malu plak, kenal kan diri balikla.. errr.. Nama saya Hafeez Halim.. pkerjaan saya bukan photographer, tp photography adalah minat saya... Haha.. okla yer, InsyaAllah blog nie akan idup kembali.. tp xderla ari2 update.. kekeke :D
Wassalam

Me Myself
Thanks to my Frenz matdek kat blakang tue.. sbb membantu ketika wedding job kat sg.besar :)

Monday, November 21, 2011

Blog tak update

Salam rakan2 semua, lame la sgt tak terupdate blog. Sebabnyer saya byk post gamba dekat FB page saya. Sudi2lah visit & LIKE page saya. TQVM!!!

Wednesday, October 12, 2011

Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy - Part1

TerSangatla Busy akhir2nie akibat pengurangan kakitangan di Opis. So, juz kasik up gamba last month yg xterupload. Gambar Birtday party merangkap Open House - saya pun terkejut, ingat birtday party jer. Skalik ader open house + Birthday party utk 4 org skali.. huhu
Birthday partynie tema dier Mickey Mouse.. so kek, pinggan sume berasaskan Mickey, siap ader Maskot lagi.. hehehe. Nway, layanz dulu part 1 :D

Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy
Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy
Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy
Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy
Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy
Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy
Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy
Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy
Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy
Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy
Birthday Party Eisha, Sarah, Shayne & Hafiy

Friday, September 30, 2011

Ladang Kuda @ Maeps

Gambar diambil petang tadi. Jalan2 carik inspirasi sambil keluarkan peluh :)
Kuda @ Horse
Bila nak buat sesuatu buatlah bersungguh sungguh. Ikut kata hati jgn ikut kata orang. Orang datang dan pergi.. hanya yang ikhlas akan berenti. Selamat Hari Jumaat :)

Thursday, September 29, 2011

Buah Delima Tua

Buah Delima
Delima adalah antara buah yg plg banyak khasiat. Di dalam al Quran, firman Allah yang bermaksud, " Di dalam kedua- duanya (syurga) juga terdapat buah- buahan serta pohon kurma dan delima". [Surah al Rahman ayat 68]. Allah menyebut buah delima (rumman) sebanyak 3 kali di dalam ayatNya untuk menunjukkan betapa hebatnya penciptaan Allah itu dan ia juga disebut sebagai buahan daripada syurga.. :)

Wednesday, September 28, 2011

My Dream Car

Lancer XI
Entry lagi tuk wordless Wednesday - kete idaman dr keciknie :)
Lancer XI engine
4G63 2.0-liter inline 4-cylinder DOHC intercooled and turbocharged engine

PED_4480-3

Berakhir Sudah Syawal

Ketupat Daun Palas
wordless wednesday - ketupat daun palas mak aku :)

Sunday, September 25, 2011

Islamic Art: Stone Jali

Jali Batu Islamic Art

Tona & Rasa

what is ur color today?
What's ur mood today??