Thursday, October 2, 2008

I'dulfitri 1429

Selamat Menyambut I'dulfitri 1429 - taunnie 1st raya aku sbagai seorg suami. Beraya @ Gombak.




lepas raya ke-3 baru balik ke Kuantan pulak.. rotate ler mcm nie smpai keanak cucu. Sekian

Friday, July 4, 2008

Honeymoon @ Sabah, Malaysia

"Tepi pantai at Karambunai, Sabah"

IT's our honeymoon setelah selamat di ijabkabulkan pada 30/05/2008. Pas kawin xsempat nak g honeymoon sbb kena berangkat ker Vietnam selamar 2minggu. Sesungguhnyer penantian itu satu penyiksaan.. Elok2 smpai Msia @ 04/07 9PM from Vietnam next morning tue Naik flight g honeymoon pulak.. hehehe. Sebaik sempat balik Msia, ingat dah kene extend duk sane sbb byk problem mase wat keje kat Vietnam tue..


"Senja @ Kota Kinabalu, Sabah"

"tetibe lalu burung wak wak - zoom close up sket"

"bebola Ketam kat pantai karambunai"

Senja - Karambunai
"Silhouette Karambunai Beach"


Sunset - Karambunai
"Permandangan Karambunai Beach"

Saturday, May 31, 2008

Lord of The Ring - My Wedding Ring


Alhamdulillah, Pada tarikh 30052008. Dengan sekali lafaz, secara rasminye aku bergelar suami kepada si gadis jelita dari kuantan.. hehe. Kembang binie aku baca nie :)

Thursday, May 1, 2008

When It's Started


Al-kisah pasal Camera, mcm mane aku leh nak tetibe suke tangkap gamba..hehe :) Bermulanye pabile aku nie surfing pasai Wedding, dalam proses ke alam perkahwinan la katakan, sambil2 surfing tue jumpe laa mcm2 website & blog2 photography & didalam nyer bermacam2 gambaq yg menarik,canthik, tertarik.. kau mmg da boom!! Dari situ mulanyer datang minat dan hasutan nafsu nafsi untuk membazirkan uwang ringgit kearah hobi yang agak2 mahai nie. Aku pun tak sangka pulak, dlu aku x bape nak heran ngan camera2 nih.. last2, terjebak plak dalam kancah penggambaran dan pengambilan gambar.. cewah.. ye ye jer aku nih..
Unjuran kepada itu, aku decidelaa satu dari hantaran wedding aku adalah Camera!! tp bukan la DSLR sebab limited budget time tue ~biasela nak kawin kan pakai byk uwang. +++ bukan reti sgt nak main nak ejas2 camera setting.. so Compact camera the bess choice untuk aku start Hobi yg xmendatang manfaat nih.. muahaha..

Jadi, bagi memenuhi impian aku utk ader sebijik kamera yang agak canggih untuk diriku ini.. DAANNN Pemenang nyer adalah.......
Panasonic Lumix DMC-FZ18!!!!


Pandangan Depan, tepi & Belakang DMC-FZ-18


Setelah penelitian terperinci dan survey2 yg telah dilakukan. Boleh dikatakan camera nie not bad ler kalo nak dibandingkan ngn Compact camera yang ader kat market buat mase nih. Features yang ader pada kamera nie, slightly same ngn Lowerend DSLR (D40/1000D) dan extranyer compare too Dslr Kit lens, Lense FZ18 nie aderlah lense Leica ~ diantara legendary brand la jugak. Aper yang bess ngn build in lense camera nie??Lu pikir & tgk sndiri technical spec dier:

• 18x optical zoom
• 28 - 504 mm (35 mm equiv) - jauh leh zoom nie!!
• LEICA DC VARIO-ELMARIT
• F2.8 - F4.2 - Boleh tahan lens nie sbb wide Aperture..
Plus ader MEGA O.I.S. (Mode1 / Mode2) - ala2 VR gitu untuk Nikkor Lense.

Dah2.. jgn pening2, yang penting aku sudah beli ini Camera lahh.. dan selamat dijadikan hantaran kawin.. :)

p/s: Skrangnie tgh ngumpul duitla nak bli DSLR, harap2 dapatler beli satu dimase hadapan.. Ameeen!!!

Intro like always...


1st day and it's shiny day.

Salam and Selamat Sejahtera.
Taktaulaa dan aperkah sebabnyer tergerak hati nak create blog pasai me,myself and mylife... Selain objektif utama nak buat jadi photoblog mungkin leh jadi digital diary, nak beli digital diary mahal sgt, so tulis jer kat blog.. murah cepat dan padat. Tp paperpun tgkla mcm mane, ikut mata,hati & perasaan sebab prinsip,minat dan kemahuan manusia berubah-rubah.. So aku pun same, ikutkan sahaja apa yg berlalu.. asalkan sedar asal usulnya... Boleh buat lagu nih :)

Oklah.. nothing to say.. mari bersama kite berkongsi pengalaman. Salah dah silap harap dimaafkan ;)



Hi all,
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
this blog was created
to share anything stored in
storage box inside my brain!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~