Monday, October 5, 2009

Journey to the North ~ UUM Convocation


Ekspedisi ke utara tanah air sempena convo adir ipar aku @ UUM. Congratulation to my BIL berjaya menamatkan pengajian dgn jayanya.

mcm wedding gak.. mesti ader pre-convo shoot. Ber'background'kan langsir dalam hotel room :)

perkara wajib, mesti ader gamba @ pintu masuk Uni.. hehe

lihatlah dunia.. B.I.L aku menerangkan kpd semua aperkah itu maksud konvokesyen...

aku pun xbape pasti kat mane nie.. tp ramai org dtg tangkap2 gamba wpun tghhari terik.. bpeluh ketiak ;)

Sejambak bunga hadiah utk graduan, setelah penat blaja betaun2..

semua graduan and parents duk dalam dewan nie ler.

hari dah semakin mendung.. brape lame nak abis daa kat dalam dewan tue.

yeay!! akhirnye kluar jugak setelah menunggu hingga ke petang hari..

adik& kakak

Convo pun suda, segulung ijazah pun dah dapat, pasnie leh jadik Timb Naib Canselor.. hehehe

Saturday, September 26, 2009

Kakak Ku Bertunang

Tersangat lah tidak ku sangka.. akak aku bertunang. Yeay!! Alhamdulillah.. xder la mak & ayah aku duk asyik pening kepala pikir bile akak aku nak kawin. Walaupun macam tetibe & singkat jer dier kenai ngn tunang dier.. aku tetap doakan semoga akak aku bahagia dunia akhirat :)

Majlis Merisik

Sunday, July 26, 2009

Hepi Besday to U :)

"Wife aku yg Hepi sbb dapat Hadiah"

Hari nie besday wife aku.. xder pegi memane pun, sbb aku keje, tp kat rumah ler.. So, sambil2 buhsan wat keje tue. Aku wat la sesi fotokaki bersama wife aku & bersama Besday Prezen nyer.Prezen tue dipilih berdasarkan wishlist wife aku utk taun 2009 (aku bace dalam blog dier). Jgn dier tulis ngarut2 plak taun depan sudah, Jenuh aku nak mencarik plak.. Al kesannyer, hadiah yg aku bagi tue adalah ~ Perfume Marc Jacob Daisy. Xderla mahal2 sgt, xmampu aku... :) Aku pesan kat membe opis aku yang pergi cuti kat Langkawi. Org ckp perfume kat sane murah. So aku pun ambil kesempatan ler.. dgn memesan sebotol perfume. Bile dier balik opis & pass kat aku. masalah plak.. Mano den nak simpan perfume nie?? Xder space lak nak sorok dalam bag. Jadi, ptg time balik keje tue. aku pas jerla kat wife aku.. hehehe xperla.. janji dier suke aku pun suke.. biasela, aku kan suke bile wife aku suke :).... bape byk suke daaaa... Nway,shot2 nie diambik @ home office dikala aku sedang oncall.

"Nieler Hadiah nyer.. Sorry, ternampak pulak bayang2 aku"

Ucapan kepada Isteri aku..
"Hepi Besday Sayang, semoga panjang umor, murah rezeki, berjaya di dunia dan akhirat, jadi isteri&Ibu&nenek & insan yang Solehah"

Saturday, July 25, 2009

Aku dan Air.


Hujan yg turun bagaikan air mata.. tp ini bukan hujan, tp air shower :)


Tgh musim2 panas nie.. mmg la rase slalu nak mandi. Disebabkan selalu meluangkan mase dalam toilet. Tergerak ati nak buat sesi photoshoot dari dalam toilet plak.. huhu. Pastikan toilet anda jauh dari bau bauan yg kurang menyenangkan, ini boleh menyebabkan kerosakan pada sensor kamera anda dan "boleh mendatangkan marah" bak kate Ahmad Nisfu. Jgn mara nanti kene jual... hehehe.. Antara xtiviti boleh dilakukan dalam toilet adalah shoot gerakan air dari shower, pembiasan dan pantulan air dan bayang 2 ~ mcm anjing dan bayang2 plak dan mcm2 lagi mengikut kreativiti masing2 :)

Friday, July 24, 2009

Tuesday, June 2, 2009

Aku & Kereta Baru


Thank You Allah.. dengan izin dan rezeki Nya. Dapat jugak aku beli kete idaman.. Alhamdulillah :)

Kete Sapa ler nie.. :)

kami yg tersenyum lebar.. bukan nk eksen, juz berkongsi kegumbiraan :)

Selamat Tinggal Kereta kecil Warna Putih.. Sob.. Sob..


My Dearest Kelisa

Hmm.. Kisah sedih nie berlaku pada 1st June 2009. Dimana aku akan dapat kete baru... Yeaayy!!!! Woi.. woi.. kate cite sedey, nie bersorak kegumbiraan nie knape?? ok2.. focus balik, maksud nyer arinie aku akan g trade in kete kelisa aku kat en Tan Chong. Sedey nyer bukan aper, sbb kete kelisa nie was my 1st car, hasil dari titik peluh aku bekerja. Sentimental Value?? Xterkira la byk nyer.. g keje, outstation, g dating, g jenjalan, tdo dalam kete, bwk pengantin & byk lagiler.. kalo nak cite xabis 12 purnama sbb byk besto momento ngn kete nie... sbb tue aku pnggil kete aku nih "kete carik makan" dan bukan carik awek yer.. harap maaf.
Atas dasar duniawi dan ketamakan wang ringgit & disamping aku pun dalam keadaan separa sedar. Aku & ETC pun agreed nilai untuk trade kete nie pada harga RM27K.. WOW!!!! agak tgi jugak la ETC nie letak sebenarnyer.So, tanpa rase ragu2 & bersalah aku sain jer surat2 & document untuk pindah milik..




Nieler hari last aku bwk kete kelisa aku nie pegi keje.

So, itulah serba sedikit cite yang aku dapat ringkaskan pasai kete kelisa aku nie... Thanks to u En Kelisa Nakamichi. Arigato and Jasa mu dikenang.

Aper yang aku belajar arinie, idup mesti diteruskan. Perubahan perlu dilakukan untuk kite maju kedepan. Aper yg berlalu kite jadikan kenangan dan pengalaman dalam idup kite. Sekian, Terima Kasih :)

Saturday, April 25, 2009

Rombongan ke Cameron Highland

Rombongan ke Cameron bersama Babah & Family - Penginapan by Bank Negara

I'm addicted to Tea O!!!

Ladang Teh Boh

Strawberry Farm Vege

Fresh Vege

Fresh Vege

Strawberry Flower

Strawberry

Strawberry

Strawberry

Strawberry Farm

Spiderweb

Saturday, February 28, 2009

Project Satria - a.k.a reborn Wife aku nyer Satria. Ver2.0

Setelah hampir 2 bulan project aku nie berjalan. Alhamdulillah, akhirnya hampir siap process meng"recond" 97 Red Satria. Nie aku list lebih kurang aper yg aku dah Tuka@ Buat:

Timenie baru psg bumper n rim pun asal lagik

Tgh tuka Sport rim


1. Tuka Front Bumper - using Mit Mirage punye bumper.
2. Tuka RIM 13" to 15" + Tyre Yokohama Parada
3. Ganti Bumbung ~ new Roof comes with sunroof
4. Put in Mivec Spoiler
5. Ketuk2 body aper yg patut & Cat kaler Red Ferrari.
6. Replace Steering ngan MOMO Competition
7. Ngan minor mende yg lain such as No plate, sticker, lampu.. dll..

Dalam mase 2 bulan nie mmg mguji sket kesabaran laa, sepatut bole cepat sket tp sbb delay sane sini.. kedai cat hold smpai 3-4 minggu, part xderla, Windscreen retak ler. Wpun in detail, ader beberapa mende yg aku ader sedikit tak puas ati... Tp, Overall okla. Wife aku pun dah suke ngan Kete Satria dier nie. So, Kete dah siap + Wife Suke = Totally Worth it!! :)

Total Damages: Almost 6K
Result after PIMP :)


Thursday, January 1, 2009

Project Satria - a.k.a reborn Wife aku nyer Satria..


Wah lame gile tak update blog aku nie.. biasela memule tue hehangat taik ayam jerr.. ok2, back to the storybook.. last year tue aku dlm perancangaan nak tuka kete.. ingat nak beli kete baru ler, gear auto (memandangkan semakin hari semakin senja) jadi nak rilek2 sket bwk kete. So masalah timbul, kat umah ader 2 kete, satu kete aku (kelisa) satu kete Bini aku (Satria).. tp kete satria binie aku nie.. hmmm.. mcm mane yek nak cite, agak sadis ler.. taun 97, kopak2 bumbung, kaler belang2.. dengan gelaran satria "faded" yg diberikan oleh kwn2 opis dier.. hahaha, nak tergelak kat depan bini aku kang kecik ati lak.. huhu.. So, aku decideler.. alang2 aku nak jual kete nie pun xbape nak ader rege a.k.a tokei kedai Used Car pun suh aku g anto besi buruk jer.. So, aku memulakan project untuk meng"PIMP MY RIDE" kete binie aku.. dah mcm En, Xzibit lak rase... tp bile dipikir2kan secara mendalam, aper yg aku buat nie tak berkaitan pun ngan objektif sebenar aku pun.. Tadi kate nak pakai kete auto.. huhuhu.. Lantak ler, tetibe aku rase aku sbenarnyer masih muda remaja.. :)

So, ini adalah sample kete yg aku dapat kat en Google.com untuk aku jadikan insipirasi dan idea aper yang aku nak wat nanti:


Hmm....Dapatkah aku meng"PIMP" kete bini aku, kite tgk dan lihat hasil nyer nanti yer... TTuunggggguuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!