Sunday, June 27, 2010

Bunch of Digital Arts

Angan2 mat jenin aku utk ada satu bilik yg penuh dengan foto yang aku tangkap2.. Sume lengkap ada frame atau printed atas board ngn pastu PC gempak giler leh wat2 editing, main game and ym bini aku.. Hahaha

Bunch of Digital Arts
*Snap kat tepi opis futoromic, Berjaya Time Square

Putrajaya Nite Scene

Ketika dan waktu, tensi lepas oncall keje, aku rase mcm nk g jenjalan. Tapi xtaula mane hala tuju + dh lewat mlm sbenarnyer & keesokannyer aku keje. Sempat lagik aku ajak wife aku pegi putrajaya jenjalan ambik angin sambil makan kuaci dan semestinyer sempat jugak heret kamera skali.. huhuhu

Putrajaya Nite Scene
Masjid Putrajaya, refleksi + gegaran dari tripod cokia. Snap from Wawasan Bridge

Putrajaya Wawasan Bridge
Jambatan Wawasan tgh mlm terang menerang & rmai pulak yg melepak nyer

Somewhere in Putrajaya
lorong belakang Jabatan perundangan JPM.. yeker perundangan.. adeh lupo pulak den

Construction Putrajaya
mende ni pun aku snap jgak.. hahaha, nmpk sgt xder keje ;)

Tuesday, June 22, 2010

Tanjung Api, Kuantan

Tanjung Api, Kuantan

Tanjung Api, Kuantan

Tanjung Api - Kuantan

Saturday, June 12, 2010

Pertunangan Ieni & Kirin

Roselini - adik akak ipar aku. Melansungkan majlis pertunangan @ taman desa gemilang Gombak. Aku sgtla bebesar hati sbb ditugaskan utk tangkap2 gamba -sambil2 (tugas yg utama tukang ambik lauk kat umah Hjh Endon a.k.a Caterer... hehehe). So, inilah masenyer aku nk carik xperience dan blaja. Nak amik class xmampu, jadi belajar2 sndiri jerla.

Majlis Pertunangan - ieni & Kirin

Majlis Pertunangan - ieni & Kirin

Majlis Pertunangan - ieni & Kirin

Majlis Pertunangan - ieni & Kirin

Majlis Pertunangan - ieni & Kirin

Majlis Pertunangan - ieni & Kirin

Majlis Pertunangan - ieni & Kirin

Smile :)
Yehuu!! sukenyer aku dapat tangkap gamba!!

Monday, June 7, 2010

i-City, Shah Alam

Satu hari tue, tanpa dirancang. Tetibe jer aku p melawat I-City, Shah Alam. Sbb ternampak kat dalam paper siang tadi kot.

I-city

"The i-City, a retail and commercial hub with advanced information-communication infrastructure in Section 8, has installed millions of LED lights to brighten up the night"

i City - Shah Alam

i City - Shah Alam

i City - Shah Alam

Tuesday, June 1, 2010

Menara Kuala Lumpur

Kuala Lumpur Tower

The Kuala Lumpur Tower (officially known as Menara Kuala Lumpur; referred later as KL Tower) is a tall tower located in Kuala Lumpur, Malaysia. Its construction was finished in 1 January 1990. It is used for communication purposes and features an antenna that reaches 421 m (1,381 ft), which currently makes it the eighteenth tallest freestanding tower in the world. The roof of the pod is at 335 m (1,099 ft). The rest of the tower below has a stairwell and an elevator to reach the upper area, which also contains a revolving restaurant, providing diners a beautiful view of the city. Races are organised yearly where participants race up the stairs to the top. The tower also acts as the Islamic falak observatory to look for the crescent moon to mark the beginning of Muslim month of Ramadhan, Syawal, and Zulhijjah, to celebrate fasting month of Ramadhan, Hari Raya Aidilfitri and Aidiladha. ~ from Wiki