Monday, August 30, 2010

Kisah Sepasang Crocs Lama

Selipar Crocs Buruk

Monday, August 9, 2010

Stop!! No Photo Please...

Dikala bulan Ramadhan al-mubarak aku freeze segala kegiatan dan xtiviti fotografi nie. Almaklumlah, lapar dan dahaga, mata pun kena jaga. Akan bersambung semula di Bulan Syawal.. Selamat Berpuasa Semua!!!

No Photo Please!!!

Sunday, August 8, 2010

Mizs Nina MERC2010

OTW back dari Grandstand litar sepang, lalu area stage kat luartue. Aku pun tengok2, aperla yg bising2 kat luar nie. Suddenly, terdengar DJ tue announced.. "WHAT YOU WAITING FOR BY Mizs Nina!!!" Aperlagi, aku pun what you waiting for lerr.. xjadi nak simpan camera, trus pegi depan stage shoot.. hehe

Mizs Nina Performance MERC2010
Mizs Nina start performance

Mizs Nina Performance MERC2010

Mizs Nina Performance MERC2010

Mizs Nina Performance MERC2010

Mizs Nina Performance MERC2010

Mizs Nina Performance MERC2010

Mizs Nina Performance MERC2010

Mizs Nina Performance MERC2010
Dah nak abis dah Mizs Nina nyanyi.. aku pun gerak ler :)

MERC 2010

MERC2010

Sepang’s 12-hour Merdeka Millennium Endurance Race (MMER) takes another transformation exercise for the 2010 edition; offering three new classes of competitions that are comparable to top international endurance races.

The 11th edition of the MMER, which will be held at Sepang Circuit from August 5 to 8, will feature the GT Class, the Sports Production Class and the Touring Production Class with strict conformity to the FIA sporting regulations; taking over from the open class, Class A1 and A2 that were introduced last year.

In a clear effort by SIC to take the MMER to a higher level and to attract more top professional foreign teams and drivers, it had also decided to revert back to a midnight start. That would see the 2010 race to be flagged off at the turn of the day on Sunday, August 8 and finishing 12 hours later at noon.


Starting Grid
@Starting Grid ZZrroommm!!!!

Civic Type R
Touring Category Champ

Lamborghini Gallardo LP 560-4
The Champion GT Class

Lamborghini Gallardo LP 560-4
Macam mane tak menang - Lamborghini Gallardo LP 560-4 nie.. hehehe

Kesimpulan: dalam byk2 aku shoot gamba - Night (low light) sport event la paling sukar aku rase.. kalo xder tools yang cukup dan kurang pengalaman mcm aku nie.. mmg suffer laa.. high ISO ~ noise pulak ,bile slow Shutter ~ blur la movement wpun nak memanningkan gamba2. Lens pulak pulas abis dah min f5.6.. kalo siang okla jugak.. kalolah den ader prime lens tue, sodapla jgak nak panning mlm2 buto nie... hahaha, alasan jer sume tue.. ckp jerla ko mmg xterer labu. Paperpun, ttp berharap next time kalo ader rezeki aku nak bwk peralatan2 menembak yg cukup mai sinie ;) oklah.. paperpun belajar dan terus belajar :)

Saturday, August 7, 2010

Ayahanda

Potrait hatiku

"kerutan diwajahnya bukti, bahawa lelaki itu sentiasa berusaha sekuat daya fikirnya untuk mencari dan menemukan cara agar keluarganya dapat hidup didalam keluarga bahagia dan badannya yang terbongkok agar dapat membuktikan, bahawa sebagai lelaki yang bertanggungjawab terhadap seluruh keluarganya, sentiasa berusaha mencurahkan sekuat tenaga serta segenap perasaannya, kekuatannya, kesungguhannya demi kelanjutan hidup keluarganya. " ~Terima Kasih Abah~

Abah Ku

Sunday, August 1, 2010

Selamat Menyambut Bulan Kemerdekaan

Malaysia National Monument

Sempena bulan merdeka, jom kite amik gamba berunsur2kan kemerdekaan.. hehehe
Merdeka!!! Merdeka!!! Merdeka!!! uhuk.. uhuk.. kering tekak pose2 nie.

Tugu Peringatan Pahlawan (World War)
Tugu Peringatan Pahlawan (World War)

National Monument (Tugu Peringatan Negara Malaysia)
Menuju ke Tugu Negara dari pintu masuk

National Monument (Tugu Peringatan Negara Malaysia)
Tugu Peringatan Negara, Tanda Simbolik pejuang kemerdekaan