Saturday, October 23, 2010

Bukit Broga

Bukit Broga

Last weekend aku wat satu xtiviti sihat dengan mengajak membe2 aku naik bukit broga. Saje wat xtiviti riadah sket, bagi shat tubuh badan.
Pagi tue start gerak dari depan Uniten - dlm pkul 7am, wpun aku yg set pukul 6.30am (huhu.. Sori Guys tlambat sket, sbb duk wat sandwich ngn wife aku. Nanti korg jugak nak makan). Dari Uniten,dlm 20 min dah smpai dah Broga, Jalan strait jer ikut Silk Highway. Exit Semenyih and pastu ader signboard Broga- turn left ker Nottingham Uni - 10min smpai dah. Pastu parking kete kat dalam ladang kelapa sawit (tp bukan free yer, kena bayar rm2.. Hampeh btul). Dari parking tue, start la mendaki smpai ke Puncak Broga, another 20 - 30 mins bergantung kepada kadar kecergasan masing2.
Haritue, lepak2 kejap jer kat atas tue, dalam pkul 9am lebih kotrg dh gerak turun, sbb dah start panas terik. Peluh pun dh meleleh.. huhu
So, utk next trip aku nak naik awal2 subuh. Amik wudu' siap2, solat kat atas bukit. Sbb trip kali nie takder plan pun nak amik2 gamba sgt pun, saje nak riadah & 'Riki' bukit broga sbb org duk asyik bercerita. Maybe next time, aku naik balik mmg btul2 abiskan masa shoot gamba ketika fajar menyinsing.. Yehaa!!!

Perjalanan bermula sekarang, layanlaa gamba2 aku amik nie.. :)

Broga 1.7 km
1.7km?? jom kite mulekan perjalan.. Bismillah :)

Broga Hill Jalan ke Puncak
Mak Oih.. leh tahan curam gak nak naik nie

Mendaki Broga Hill
Perjalanan masih jauh.. tercungap2 & bape kali benti dah nie

Broga oh Broga
Zaim mengetuai rombongan naik keatas

Broga oh Broga
Kekda peserta wanita paling gigih

Broga oh Broga
sket lagi kekda!!

Broga oh Broga
Masing2 kepenatan biasela kategori veteran sume

Broga oh Broga
macam manela den nak turun jap lagik nie??

Santai2 atas Broga
Peserta veteran berenti keletihan sambil2 meluruskan kaki..

Broga oh Broga
Matdek masih tesenyum wpun asyik merungut suh hentikan pejalanan stakat ini ajer..

Broga oh Broga
Naimah wat muke xpenat.. padahal air mineral dah 2 botol

Broga oh Broga
Muke hepi jer memasing wpun kaki dah menggeletar

Broga oh Broga
Loloq says "kalau wat Casino kat sini agak2 leh lawan genting highland tak??"

Broga oh Broga
Eh.. ape Andy Flop Poppy wat kat sini??

Broga oh Broga
Kesian brade nie, awek paksa jadi model.. trus bediri tegak.. haha

Broga oh Broga
wokeh.. continue to another peak!!

Broga oh Broga
Sekor beruang panda tersesat celah2 semak nih :D

Broga oh Broga
Another R&R wpun baru beberapa langkah continue.

Broga oh Broga
Zaim menunjukkan lokasi sesuai utk wat drama terbaru beliau

Broga oh Broga
Yehuu!!! dah smpai 2nd Peak

Broga oh Broga
Yeayyy... Aku pun berada dipuncak!!!!

Broga oh Broga
Orait.. Ari suda panas, Jom gerak pulang

Broga Hill
Very nice View of Broga Hill.. mcm perkampungan Hobbit ajer aku rase ;b

Broga Hill 2nd Peak
dekat puncak baruler ader lalang2 kaler kuning keemasan.. sblum sampai tue jalan mcm utan biase ajer..

Broga Hill
Rumah I nmpakla dari sini..

Team Naik Broga
Group photo.. Nuang pulak nextime, kite repeat xtiviti 7 taun lepas :)

Thursday, October 21, 2010

Encik Angkasawan Wedding Video



Video by Saiful Nang & CandidSyndrome Crew

Orang tnya2 kat aku, nape aku upload video nie?? Jawapan aku: "Saja mengimbau time aku kawin" hahaha.. xderlaaa :)
Actually Saiful Nang adalah my faveret photographer bukan disbbkan hasil seni jer tp diernie mmg very gud person & have a great attitude too + mmgla seorg yg x berlagak (itu sgt penting)Kalo korang xcaya, leh try borak2 ngn dier ;)

Wednesday, October 6, 2010

Welcome to the World

Welcome to the World

My Sis 1st Child . newborn . 06.10.10 . Al Islam Specialist Kg Baru