Thursday, November 25, 2010

Doa untuk Ibu Mengandung

Family Potrait - Maternity

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Ya Allah, jagalah anakku selama ada didalam kandunganku dan sembuhkanlah dia, sesungguhnya Engkau adalah dzat yang boleh menyembuhkan, tiada ubat kecuali ubatMu yang tidak akan membawa penyakit

Ya Allah bentuklah dia dalam kandunganku dengan bentuk yang bagus dan tetapkanlah Iman hatinya padamu dan utusanmu Rasullah S.A.W

Ya Allah keluarkanlah dia dari kandunganku pada waktu aku melahirkan dengan mudah dan selamat

Ya Allah jadikanlah dia orang yang sihat, sempurna, punya akal, cerdas, alim dalam mengamalkan ilmunya.

Ya Allah berilah dia umur panjang, badan sihat dan budi pekerti yang baik, dan berilah lisan yang fasih serta berilah suara yang baik digunakan untuk menyebut kalimahmu dan membaca Al qur’an demi mendapat berkahnya Rasullah S.A.W

Segala puji bagi Allah yang menguasai sekalian alam..

Ameen Ya Allah.

*Sekadar berkongsi dengan anda semua, semoga kita mendapat kerahmatan dari Allah :)

Tuesday, November 23, 2010

Potrait Keluarga Saya

Family Potrait

Saya dalam proses menyiapkan custom album untuk keluarga sendiri :) nak bayar photographer xmampu.. jadi tangkap gamba sendiri, edit sendiri dan anta g print sendiri.. kalo ader mesin pencetak mau wat sndiri jgak :)

Family Potrait
Family Portrait

Thursday, November 18, 2010

J.O.M Wedding Portrait

Salam Semua dan Selamat Eid Adha.. Sekadar post pantas, nak recap last weekend punye Xtiviti :) Saye ada join satu lagi siri J.O.M Siri Ke-8 anjuran Noorizam Sabran ~tp kali ni punye J.O.M ader lain sket. Aper yg lain? Sbb J.O.M kalinie specific utk Wedding Potrait & ala-ala kuliah (Lokasi - lecture hall UIAM Gombak). Sblum nie, kalo xtiviti J.O.M mcm santai2 sambil jenjalan kat luar + dgr2 Ijam share tips. Tapi kali nie mmg duk dlm dewan kuliah sambil2 pegang pen & nota. Kelas start agak lewat sbb ramai peserta yg tersesat nak carik lokasi.

Dikala duk dalam dewan kuliah & dgr lecturer (Ijam) mengajar.. Akupun tsengih sorg2, sbb teringat time study2 dulu.. hehehe. Dulu malas belajar, dah tua2 baru terhegeh2 nak blaja itu ini :D

Paperpun, ini ler satu2 nyer gamba yg aku berpeluang snap dalam dewan kuliah tue.. Itupun beratur pnyela pjg menunggu giliran :b

J.O.M Wedding Potrait

Kredit kepada Noorizam Sabran sebab setupkan lighting, bagi pinjam pocket wizard dan bwk kain itam setkan jadi background ala2 studio :)

Friday, November 12, 2010

Keluarga Hafeez Halim

My Family
Ramai tak family aku?? hehehe :)

Tuesday, November 2, 2010

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves

Last Weekend aku join outing @ batu caves anjuran Noorizam Sabran. Click here for details Satu outing yg aku rase bermanfaat dan teratur. Head outing - Ijam nie pun cool jer, bg penerangan jelas & tekankan pkare2 basic.Peserta yang hadir pun ok2 sume ,friendly dan berteguran2.. tue yg aku suke tuh :)
Paperpun aku mmgla xsangka plak seramai 105 org yg datang, ingat 20-30 org jer. Dah mcm photomsia pnye outing dah.. beratus2 org. Dahla pagi tue hujan sgtla lebat, kalo ikut ati nak smbung tdo jer, tp atas dasar kegigihan dan dh bayar RM25 utk T-shirt & mkn2 jadi kuatkan smgt jugak datang :D

J.O.M Batu Caves

J.O.M Batu Caves
World’s tallest statue of Murugan

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
Tukang jaga kedai.. sape mencurik akan di BOM!!

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
I'm wearing White Sari tooo... :)

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
Port baek burung2 nie melepak

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
Ready to takeoff!!!

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
Allo.. aper Enche amik2 gamba nie, nak kene patuk ker??

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
Fire Burnin' Ingatkan masak gulai kawah ker aper.. skali bakar kertas..

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
Bunga emas leh bawak g pajak gadai nih :D

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
Kuil pertama kat bawah..

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
Hinduism ritual & Culture

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
Dewa Dewi diorgla nie

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves
Nenek nie cakap "saya umur sudah 101 tahun" Wow!!!

Jom.Outing.Malaysia - Batu Caves

Orait.. Stop kat sini dulu. 272 anak tangga nak didaki nie.. huhu ;b

J.O.M Batu Caves
Sekali pandang atas.. Wow cantek jugak ceiling dier nie :)

J.O.M Batu Caves
Lets the Journey Begin..

J.O.M Batu Caves
half way down, half way up.. sigh.. teruskan jerla :D

J.O.M Batu Caves
Alhamdulillah hari nie cuaca tak panas sgt, baru lepas hujan

J.O.M Batu Caves
Ini adalah Stalactite untuk yang tak tau (aku pun baru google jer tadik)

J.O.M Batu Caves
Didalam Batu Caves la niee..

J.O.M Batu Caves
tak ketahuan lak aku patung aper nie

J.O.M Batu Caves
Model terpilih untuk hari ini

J.O.M Batu Caves
Ijam duk bagi penerangan pasal cahaya 'Asli'..

J.O.M Batu Caves
Pelajar yang suke memain ketika kelas.. hehe

J.O.M Batu Caves
D.O.F - tiang lampu.. eh ker speaker?

J.O.M Batu Caves
Burung nie wat rileks jer, I'm really cool.. isn't?

J.O.M Batu Caves
Temple paling last dalam Batu Caves

J.O.M Batu Caves
Say cheese!!! ces tak senyum pun budak nih..

J.O.M Batu Caves
Fill in light.. same jer shot angle ngn budak atas nie..hehe

J.O.M Batu Caves
Brader nie tgh shot gamba PANAS!!!

J.O.M Batu Caves
OTW balik tue.. tetibe banyak la plak kera nie.. waktu lunch kot. keluar carik makan :)

J.O.M Batu Caves
105 Peserta yang join Outing nie :)