Thursday, November 18, 2010

J.O.M Wedding Portrait

Salam Semua dan Selamat Eid Adha.. Sekadar post pantas, nak recap last weekend punye Xtiviti :) Saye ada join satu lagi siri J.O.M Siri Ke-8 anjuran Noorizam Sabran ~tp kali ni punye J.O.M ader lain sket. Aper yg lain? Sbb J.O.M kalinie specific utk Wedding Potrait & ala-ala kuliah (Lokasi - lecture hall UIAM Gombak). Sblum nie, kalo xtiviti J.O.M mcm santai2 sambil jenjalan kat luar + dgr2 Ijam share tips. Tapi kali nie mmg duk dlm dewan kuliah sambil2 pegang pen & nota. Kelas start agak lewat sbb ramai peserta yg tersesat nak carik lokasi.

Dikala duk dalam dewan kuliah & dgr lecturer (Ijam) mengajar.. Akupun tsengih sorg2, sbb teringat time study2 dulu.. hehehe. Dulu malas belajar, dah tua2 baru terhegeh2 nak blaja itu ini :D

Paperpun, ini ler satu2 nyer gamba yg aku berpeluang snap dalam dewan kuliah tue.. Itupun beratur pnyela pjg menunggu giliran :b

J.O.M Wedding Potrait

Kredit kepada Noorizam Sabran sebab setupkan lighting, bagi pinjam pocket wizard dan bwk kain itam setkan jadi background ala2 studio :)

7 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

kalu nk guna khidmat jurugambar utk berphotoshoot 1 famili ala2 kat taman tu, tak kena byr kn?
hehehhe....

Nurr Kasih said...

salam..cantik. x berkesmpatan nak attend. ada tips2 ke nak ambil pic wedding? :D.

hafeez.halim said...

Nad - upah pulut kuning ngn rendang ayam jer.. hehehe ;)

Nur - Thankz :) , byk jugakla tips, tp lbih tertumpu kepada workflow mcm mane nak run wedding biz.

yangyuyu said...

hi hafeez...

awk edit ke shadow tudung jannah tu..

oo baru tau benda alah yg ijam bg pinjam tu namanya pocket wizard..nice pics kat batu caves tu..sy baru belajar gambar pun hampeh lg

rajin2 le komen and share tips k

hafeez.halim said...

Hi yangyuyu,

Yep, saya retouch sket dekat tudung bayang2 tue. Spatutnyer satu lagi flash yg dipegangtue kene depan sket, so boleh eliminate shadow dari softbox belah kiri tue :) xperla, dh ramai2 org, tukar2 position pengantin tue.. ;)

yep.. name dier pocket wizard, mahal tue.. hehehe ader brand2 lain yg made in china, leh dapat bwh rm200 jer :D

Its ok, kita pun sama2 belajar :)

Nway, thanks sudi melawat :)

haidi takeAfoto said...

salam..ari tu xsempat nak join J.O.M ni...next time nak join lagi la...

klu ade lagi ijam wat JOM baru roger2 la..sy ni jrg on9..tu x up 2 date sgt tu...hahah nway..lawa gambar portrait tu..gud lighting..

hafeez.halim said...

Salam & Thanks Haidi :)

Xsilap Ijam baru wat JOM yg same last week @ UIAM. Xper bro,kalo ader urusan yg lebih penting xper.. Insyaallah aderla tue mase2 akn datang. Xpun kite2 pun leh wat outing sndiri2 sambil2 bkenalan & share2 knowledge :)