Monday, January 31, 2011

Segelas Cahaya

Dancing light

*air masak baik utk kesihatan :)

Sunday, January 30, 2011

Detik semakin hampir..

30 Weeks

Friday, January 28, 2011

Mendongak ke Langit

Black & White

"The creation of something new is not accomplished by the intellect but by the play instinct acting from inner necessity. The creative mind plays with the objects it loves". Carl Jung

Thursday, January 27, 2011

Warna Warni Kehidupan

Colorful Mother - Jamie

"life is a colorful flower of which love is the honey"

Wednesday, January 26, 2011

Nightscape - Port Dickson

NightScape - Port Dickson

9 Jan 2011 @ PD - Saje g jenjalan sblum wife kene kuarantin, pasnie kene duk umah jaga baby :)

*xsure tahi bintang ker kapal terbang kat langit tue.. hehe

Sharing Moments

Hafeez&Jamie

may Allah bless you with happiness

Saturday, January 22, 2011

Creative Self Portrait

Halu & Selamat Berhujung minggu.. :)

Orait, sekadar nak berkongsi satu mende creative but simple yg boleh dipraktikkan dirumah.. Kamera paperpun boleh.. xyah slr pun xper.. janji kat pc ader software yg boleh wat layer2 :)

Gamba dibawah nie sye amik raya taun lepas :)
Get Creative Self Portrait
Ada post lepas yg saya guna teknik yg sama; Klik Sini



Magic ker?? Macam mane nak wat?? hehehe.. tgk jer video nie.. x sampai 5 minit pun leh siap.. Insyallah :D


Kepada kawan2 yg xder paper nak wat weekend nie, leh coba2 la yer.. Kalo malu nak letak gamba sendiri.. gamba anak2, sepupu, kucing atau sewaktu dengan nyer pun boleh. Pastu bolehlaa share link hasil kerja anda di ruang komen.. Sharing is Caring.. TQ :)

Monday, January 17, 2011

Sepatu Merah Tumit Tinggi

Satu perkara yg kire mcm wajib adalaa dalam gamba org kawen.. mesti gamba kasut pengantin tue kan? satu petang tgh belek2 satu foto magazine sambil makan2 goreng pisang, aku tetibe rase nak wat sesi ujikaji dan meng'try' konsep2 utk amik gamba kasut bagi album perkahwinan. Seperti biase, kasut wife aku ler jadi mangsa.. ngeh ngeh :D

*saye memanipulasi cahaya sedia ada dan PP guna tona2 & effect yg berbeza bg setiap gamba. Feel free utk comment dari gamba2 dibawah yer :)

Kasut tumit tinggi
Kasut tumit tinggi
Kasut tumit tinggi

Kasut tumit tinggi

Tp pelik juge.. sbb gamba kawen aku xderpun gamba kasut.. huhu Ader sesape nak tgk gamba kawen aku? ;D

Sunday, January 16, 2011

Sepetang @ Taman Tasik Perdana

Taman Tasik Perdana
Tempat nie yg dijadikan station utk rehat2 sambil memain kamera ;)
Taman Tasik Perdana
Taman Tasik Perdana
Taman Tasik Perdana
Taman Tasik Perdana
Taman Tasik Perdana
Taman Tasik Perdana
Taman Tasik Perdana
Taman Tasik Perdana

Tepon dah bunyik.. wife aku pun dah abis meeting.. mase tuk pulangggg!!!!

Taman Tasik Perdana

Tuesday, January 11, 2011

Wedding @ Umah Pak Long - Kak Sara Ver.2

Kenduri @ umah paklong, Versi Candid Shot dari jarak jauh - i Loike :)

Kenduri Pak Long - Candid
Kenduri Pak Long - Candid

Wednesday, January 5, 2011

Wedding @ Umah Pak Long - Kak Sara

Wedding @ Umah Pak Long - Kak Sara
Group photo - Senior Family Members :)
Wedding @ Umah Pak Long - Kak Sara
Group photo - Junior Family Members ;)

*seperti biase, aku sentiasa xder dalam gamba.. huhu

Tuesday, January 4, 2011

Family Portrait - Aida & Family

Family Portrait

Saturday, January 1, 2011

Selamat Tahun Baru 2011

Tanamkan azam supaya tahun 2011 dapat menjadikan kita insan yg lebih baik dari tahun2 sebelumnya. Semoga pengalaman yg lalu menjadikan kita lebih matang untuk mengharungi cabaran yg mendatang.. Yehaa!!!

Selamat Tahun Baru!!!

Leafhole


Sorry, xder gamba bunga api utk entry taun baru. Tido awal sbb kene keje..
Ganti gamba daun, kasik mata segar sket taun2 baru nie... huhu ;)