Thursday, March 31, 2011

Selamat Pengantin Baru - Zaim & Zaza

Our Frenz Kawin - Zaim

Entry ini khas utk sahabat sye Zaim yg telah selamat diijabkabul pada 19 March 2011. Tahniah bro, Selamat Pengantin baru semoga sejahtera keanak cucu. Berkat & Selamat!!!


Hikayat Serong Setiawangsa
Gamba diambil ketika pengantin tgh wat outdoor, aku pun beroutdoor ngn pengapit.. hehe

Ini adalah pengapit of the day.. syabbas beite.. syabbas.. hahaha

Tuesday, March 29, 2011

Monday, March 28, 2011

Berakhirnye Minggu yg Memenatkan

Myself up side down
lompat kegumbiraan sbb dh selesai satu tugas

Yeehhhaaa!! Tamat sudah mgu yg memenatkan :) Bermula dari hari jumaat aritue.. Kene oncall - Keje 12 jam (9am-9pm) . Pastu time g smyg jumaat, kete aku abis minyak tetibe - padahal meter minyak baru menyala jer. Sebaik ader Hamba Allah yg bantu anta smpai rumah.. sbb enpon + duit sume xbwk. Dugaan.. dugaan :)

Sabtu - pegi kenduri best friend - Zaim @ Shah Alam, Lepak smpai ke petang sbb dier invite kami rakan2 sume g sesi outdoor. Time nie, kwn2 posing ngalahkan pengantin lagi.. tmbah2 bab rakam video.. ngeh ngeh

Ahad - Pagi ader pre wedding membe aku @ Cyberjaya. Pkul 8, tp start lambat sbb kete aku wat hal lagi skalik. Xmo startla plak.. Batt kong, so terpakse tgu bantuan dr En Mahathir utk jump kete. Lastly kitorg start dlm pkul 10 dan abis tgh ari.. sbb cuaca dh tersangat panas. Kwn2 sume mmg sporting abis.. tp byk mende sbenarnyer xsempat wat, sbb mase terhad. Maybe next time.. post wedding plak yer Cik & En Naim's :)

Sesi Petang - continue ker Besday party @ Cheras. Ton ten ton teng.. smpai ke pkul 6pm. Adeh.. mmg kepenatan sgt ler.. Malam balik pun mata dah lebam, tgn pun dh lenguh.

Isnin - Mase utk berehat, tp tangan duk gatal jgak nak menaip.. So, post nie lah hasilnyer :D

Wednesday, March 23, 2011

3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta

Yeay!! Hot air balloon is back :) Excited aku nak pegi.. Sbb aku xpenah missed lagi event nie dari mule ia dianjurkan kat Putrajaya. Tiap2 taun mesti pegi.. aku pun xtau naper, bukan sbb nk tgkap gamba ajer.. tp aku rase suke tgk belon besar2 nie :)

Hot Air Ballon

Bg photog2, mmg menunggu2la event2 mcmnie.. lehla wat outingker , gatheringker dan paperlah yg sewaktu dengan nyer.. tgkla giler gaban ramai org yg angkut DSLR dtg amik gamba.. hehehe

Hot Air Ballon

Cite sket pasal event nie, start dari 17-20 March (pkul 7am-9pm). Belon2 nie akan dilepaskan 2 waktu ajer. Pkul 7am-9am & 6pm-7pm. Mlm aderla dier pasang jugak, tp x dilepaskan terbang merata2. Ok, itu serba sedikit.. nak tau lebih lanjut silelah ker official website dier. Tp paperpun taun nie aku rase kurang berjaya sketla. Sbb ari2 pun hujan.. huhu

Orait cite pasal aku plak, kitorg pergi ari ahad - last day aritue. Sbb family abg aku pun nk join skalik. So, pegi ramai2la.. baru meriah sket. Mlm mgu tue, diorg tdo kat umah aku, Sbb pagi tue nak kejar pkul 7am utk tgk sume belon2 dilepaskan. Tp, aperkan daya.. kite hanya merancang, tuhan yg menentukan.. cewah.. haha Kitorg tsmpai lambat pagi tue.. dekat pkul 8 baru smpai.. biasela dh ramai2tue, mmgla pergerakan secara perlahan2. Kalo nak rush2 sgt xbaik utk ibu mengandung :D

OTW nk smpai tmpat parking.. nmpk belon yg cantek2 mcm En Darth Vader, saudara Doraemon sume dah dilepaskan kemane ntah.. adeh.. terpancar kekecewaan kat muke anak2 sedare aku.. padahal aku yg keciwa.. huhu Tp xperla, cube lagi taun depan. Lepas dapat parking kete, kitorg bergegas terus ke Site A - menurut dalam map @ website. Untuk tgk saki baki Belon yg blom berlepas lagi.. Nasib baik, aderla 3 bijik lagi. Panpero - Japan, Portland Rose - USA & Duo - Belgium

Hot Air Ballon
bile dah ramai2 tue.. biasela mesti ader mamat yg berlumbe nak duk depan skali

Hot Air Ballon
yeay!! dah tegak berdiri dah Portland Rose.. bersedia utk berlepas

Hot Air Ballon
Portland Rose pun berlepas tgalkan kitorg..

Hot Air Ballon
tp sblumtue Panpero dgn pantas dah berlepas

Hot Air Ballon
makin lame makin jauh..

Hot Air Ballon
kasik zoom full throttle sket ;)

Hot Air Ballon
Ini dier belon Duo dari Belgium

Hot Air Ballon
Duo pun berlepas lepas tue.

Next acara pastu aderlah Para Motor Exhibition - nak pecahkan Malaysia book of record kate nyer.. Nak terbangkan 16 bijik serentak, kalo aku xsilap dgr ler. Kalo salah mintak ampun..

Hot Air Ballon

Hot Air Ballon

Hot Air Ballon
cewah!! eksen fly rendah2.. langgar pokok baru ko tau.. xbaek mulut jahat akunie.. huhu

Hot Air Ballon
tp mmg nmpk sgt layan Para Motor nie..

Hot Air Ballon
muke anak sedare aku yg takut ngn hot air balloon.. hehe

Hot Air Ballon
Ini belon yg digunakan untuk Hot Air Balloon tethered rides (Public rides)

Bape hengget?? aku pun xpasti.. xtanye pun

Hot Air Ballon
Ini dier family abang aku.. bdak2 keciktue hepi dpt jenjalan

Itu sje cite aku pasal hot air balloon nie.. Sekian :)

Monday, March 21, 2011

From West to the East

Dah lame aku tak drive jauh2, plg jauh pun aku drive smpai Kuantan. Tp last week (11/3/2011) seawal pukul 5 pagi.. aku dah bertolak dari Gombak (umah mak aku) menuju ke destinasi iaitu.. SETIU, TERENGGANU!!!

Perjalanan bermula agak lembab, sebabnyer ujan. Pit stop pertama adalah Petronas Karak. Singgah2 smyg Subuh + beli bekfes sket. Pastu perjalanan diteruskan ke Kuantan (umah mertuaku) Sbb aper asyik benti jer nie?? aku drop wife akuler kat Kuantan, sbb X berani la pulak nk bwk dier g jenjalan jauh. Jenuh aku kang buatnyer nak terberanak ker tetibe.. hehe. Atleast kat Kuantan aderla parent mertua utk tgk2kan.

Ok, perjalanan diteruskan melalui jalan Bukit Besi. Perrrghh!!! jalan dier.. mmg terbaek utk kete yg memakai Rim Sukan... Lopak sane sini.. uuuwwAAA!!!! rosakla sport rim aku :b
Kate abg aku, jalan nie jimat masa.. cepat sket smpai. Tp aku lebih rela jimat duit kot dari beli rim tayar baru.. huhu. Xperla, dh lalu pun. Akan nak patah blk pulak.

Setelah 12jam perjalanan (tmasuk transit 2jam solat jumaat @ kuala berang) Selamat sudah smpai ker Bndar Permaisuri, Tganu. Alhamdulillah.. Aku check in kat Felda Agro Resort, tanpa membuang masa demi meneruskan agenda nafsu makan aku. Ptg tue jugak, aku p pekena ikan goreng tepung kat Penarik.. Tapi tgh2 OTW ke tmpat makantue, dengan muke yg penuh ceria. Tetibe dpt berita pulak yg ader amaran tsunami akan melanda pantai timur Malaysia.. Aperlagi, tapau jerla. Xjadik nak lepak2 mkn ikan goreng tepung + minum air kelapa + hirup udara pantai. Potong btulla.. Tp serius mmg lain mcm sket ombak aku tgk, tgh2 ganas2 tue tetibe betukar jadi semakin tenang. Org ckp kalo nk tsunami mmg mcm tue.. air ombak akan ditarik sehingga persisiran pantai jadi kering. Tp aritue tue xderla kering.. cuma ombak dari kuat jadi slow. Musykil jgak aku :D

Orait, mlm tue tdo awal. Pasal esok satu ari nak menjalankan tggungjwb yg telah diamanahkan. Iaitu menangkap gamba pasangan Roselini & Syakirin. Ditambah pula mmg hujan lebat mlm tue + aircond full throttle + penat drive = tdoq xsedar diri.. zzzzzZZZZz

Next day:
MAjlis Nikah berlangsung awal pagi, pkul 9.30 pagi tok kadi dah smpai. Ader urusan penting kate nyer. Sebaekla aku xsmpai lewat sgt. Sempatla amik gamba pengantin tgh makeup sket2. Yang penting ader :)

Spjg haritue hujan.. aderla benti kejap2 dalam 5 mins.. huhu So Sorryla pengantin yer, xdapatla kite buat outdoor di taman bunga. Kite wat2 pose indoor jerler yer.

Wedding - Roselini & Syakirin
Teaserla kunun nyernie.. ader gaya Sultan & Permaisuri tak?

Wedding - Roselini & Syakirin
"cukup cukup.. nafas awak berbau" mcm iklan pulak.. hehe

Xderla.. memain jer. Nnt aku uploadkan gamba2 lain kat Photogallery aku yer. Baru nak start kerjakan gamba utk wedding diorg nie.. Bismillah ;)

Wednesday, March 16, 2011

Minggu ke-37

Salam, maafla yer.. blog nie dh mcm blog ibu mengandung dah.. nk wat mcm mane, namepun personal blog.. jadi mestila post pun bkaitan ngn kehidupan empunya blog di combine ngn minat tuan empunya blog.. :)

Ok, sambung cite. Minggunie masuklah fasa2 akhir untuk wife aku peknen.. sbb dah masuk mgu yg ke-37. Kalo ikut pengiraan.. 40 mgu semua nyer (makluman kpd yg xtau) Tp doc ckp kalo lahir tue dah kire cukup bulan dah ler. So, paham2la yer :) Smlm g bangi tue adalah checkup yg mungkin terlast or maybe jgak ader skali lagi. Bergantungler kpd bile anak aku nie nak kuar :) DD baby kami nie adalah pada 5 April 2011. Paperpun, aku ttp mengharap anak aku lahir bulan 3. Leh same ngn bapak dier ;)

Perasaan aku skrangnie?? Mmglah tersgt hepi.. tp diselang seli nervous, risau dan takut dan mcm2 lagila.. xleh nak bayangkan. Tp secare kesimpulanyer, sgt gumbira dan bersyukur ditambah pabila teringat2 kembali kepada sejarah yg lepas. Utk pengetahuan, Wife aku penah peknen mase memule kitorg kawen dulu. Tp aperkan daya, bertahan beberapa mgu shje. Timetue dugaan yg besar jugakla utk kami suami isteri, dahla baru kawen,pastu pengalaman yg pertama,ngn tgh excited + mcm xtau paper sgt... tup.. tup.. doc ckp dah gugur!! Xperlah, nk wat mcm mane, rezeki xder dan aku sentiasa ckp kat diri aku.. Allah ada perancangan yg lebih baik utk kami :)

So, kite lupekan perkara lepas.. pk perkara akan datang pulak. Hmmm... mcm manela keadaan wife aku nak deliver nnt? time tgh sakit? time baby nak kuar? dan selepas itu pulak.. dan tpk jugak.. kalo tgh sebok2 dier sakit tue, perlukah aku pegang kamera tangkap gamba dier?? hahaha.. sile beri cadangan...

Dan yang paling penting... Soklan utk diri aku. Dapatkah aku jalankan tggungjwb sbgai seorg ayah dgn baik? Wallahualam.. paperpun aku akan sentiasa berusaha, doa & juga tawakkal kepada Allah. Semoga diberi petunjuk dan dipermudahkan dalam segala yg bakal dilalui. Ameen :)

Jamie@37weeks

Tuesday, March 8, 2011

March 2011 - Watta bz month :D

Salam semua,
Wah!! udah lame rasenyer xupdate blog nie. 2 minggu snyap sunyi tanpa ader gamba2 baru.. Mintak maap ler yer :) Bukan sajer2 malas ker aper, tp terlalu byk mende perlu diuruskan. So aku listkan la xtiviti utk bulan March nie

2 March - Besday aku.. hehe
5 March - Menyiapkan customer album & brg2 yg lain
7 March - Pickup family from KLIA - Blk dari umrah
12 March - Wedding Job @ Terengganu
15 March - Checkup Baby @ Annur Bangi (38 Weeks!!!)
26 March - BFF wedding @ Shah Alam
27 March - Pre Wed Job @ Serdang
+
Sedang menyiapkan photo gallery aku - utk tujuan komersil (unjuran dari photog biz aku yg officially started early this year) mohdhafeezhalim.blogspot.com

+ Most important thing adalah: (DAH MASUK FASA BERJAGA2 UTK WIFE AKU BERSALIN)


Very special cake frm Wifey
Kek plg special aku dapat utk besday taun nie.. hehe. Kisah nyer aku duk asyik request nak lens dr wife aku.. skali dier bagi kek, kamera + siap tripod lagi.. hehe Abgnie memain jerla mntk Lens tue.. :) Paperpun.. Tenkiu Sayang. Luv u very much la :)

Sticky Album Process
Proses menyiapkan sticky album utk customer, tgh sort utk groupkan gamba mengikut page :)

sedang menunggu di KLIA
Kami yg sedang sabar menunggu di KLIA. Budak2 + emaknyer sdang rindu sgt kat babah. Almaklumlah, 2 mgu xjumpe.

Tepung Tawar
Antara gamba dalam mohdhafeezhalim.blogspot.com - blog xsiap lagi. Ader lagi perubahan code kene wat + prob open dgn IE8 blom setel lagi.. perlukan bantuan Wifey a.k.a personal programmer aku :)

Pertunangan - Roselini & Syakirin
Pasangan yg same aku shoot time tunang dulu, akan berkahwin di terengganu nanti :)

Potraiture - Maternity Jamie
Nie gamba mase 2nd trimester, Skrang dah 3rd.. perot pun dah boyot lagi ;)


Harap2 semua yg dirancang berjalan dengan lancar. Ameen :)