Monday, March 21, 2011

From West to the East

Dah lame aku tak drive jauh2, plg jauh pun aku drive smpai Kuantan. Tp last week (11/3/2011) seawal pukul 5 pagi.. aku dah bertolak dari Gombak (umah mak aku) menuju ke destinasi iaitu.. SETIU, TERENGGANU!!!

Perjalanan bermula agak lembab, sebabnyer ujan. Pit stop pertama adalah Petronas Karak. Singgah2 smyg Subuh + beli bekfes sket. Pastu perjalanan diteruskan ke Kuantan (umah mertuaku) Sbb aper asyik benti jer nie?? aku drop wife akuler kat Kuantan, sbb X berani la pulak nk bwk dier g jenjalan jauh. Jenuh aku kang buatnyer nak terberanak ker tetibe.. hehe. Atleast kat Kuantan aderla parent mertua utk tgk2kan.

Ok, perjalanan diteruskan melalui jalan Bukit Besi. Perrrghh!!! jalan dier.. mmg terbaek utk kete yg memakai Rim Sukan... Lopak sane sini.. uuuwwAAA!!!! rosakla sport rim aku :b
Kate abg aku, jalan nie jimat masa.. cepat sket smpai. Tp aku lebih rela jimat duit kot dari beli rim tayar baru.. huhu. Xperla, dh lalu pun. Akan nak patah blk pulak.

Setelah 12jam perjalanan (tmasuk transit 2jam solat jumaat @ kuala berang) Selamat sudah smpai ker Bndar Permaisuri, Tganu. Alhamdulillah.. Aku check in kat Felda Agro Resort, tanpa membuang masa demi meneruskan agenda nafsu makan aku. Ptg tue jugak, aku p pekena ikan goreng tepung kat Penarik.. Tapi tgh2 OTW ke tmpat makantue, dengan muke yg penuh ceria. Tetibe dpt berita pulak yg ader amaran tsunami akan melanda pantai timur Malaysia.. Aperlagi, tapau jerla. Xjadik nak lepak2 mkn ikan goreng tepung + minum air kelapa + hirup udara pantai. Potong btulla.. Tp serius mmg lain mcm sket ombak aku tgk, tgh2 ganas2 tue tetibe betukar jadi semakin tenang. Org ckp kalo nk tsunami mmg mcm tue.. air ombak akan ditarik sehingga persisiran pantai jadi kering. Tp aritue tue xderla kering.. cuma ombak dari kuat jadi slow. Musykil jgak aku :D

Orait, mlm tue tdo awal. Pasal esok satu ari nak menjalankan tggungjwb yg telah diamanahkan. Iaitu menangkap gamba pasangan Roselini & Syakirin. Ditambah pula mmg hujan lebat mlm tue + aircond full throttle + penat drive = tdoq xsedar diri.. zzzzzZZZZz

Next day:
MAjlis Nikah berlangsung awal pagi, pkul 9.30 pagi tok kadi dah smpai. Ader urusan penting kate nyer. Sebaekla aku xsmpai lewat sgt. Sempatla amik gamba pengantin tgh makeup sket2. Yang penting ader :)

Spjg haritue hujan.. aderla benti kejap2 dalam 5 mins.. huhu So Sorryla pengantin yer, xdapatla kite buat outdoor di taman bunga. Kite wat2 pose indoor jerler yer.

Wedding - Roselini & Syakirin
Teaserla kunun nyernie.. ader gaya Sultan & Permaisuri tak?

Wedding - Roselini & Syakirin
"cukup cukup.. nafas awak berbau" mcm iklan pulak.. hehe

Xderla.. memain jer. Nnt aku uploadkan gamba2 lain kat Photogallery aku yer. Baru nak start kerjakan gamba utk wedding diorg nie.. Bismillah ;)

2 comments:

yangyuyu said...

lawonye....gambar 1st tu, background nya dibuang ke, mmg background hitam

hafeez.halim said...

Background mmg itam, cume sye touch up sketkan jadi solid black :)
Thanks sis