Wednesday, March 16, 2011

Minggu ke-37

Salam, maafla yer.. blog nie dh mcm blog ibu mengandung dah.. nk wat mcm mane, namepun personal blog.. jadi mestila post pun bkaitan ngn kehidupan empunya blog di combine ngn minat tuan empunya blog.. :)

Ok, sambung cite. Minggunie masuklah fasa2 akhir untuk wife aku peknen.. sbb dah masuk mgu yg ke-37. Kalo ikut pengiraan.. 40 mgu semua nyer (makluman kpd yg xtau) Tp doc ckp kalo lahir tue dah kire cukup bulan dah ler. So, paham2la yer :) Smlm g bangi tue adalah checkup yg mungkin terlast or maybe jgak ader skali lagi. Bergantungler kpd bile anak aku nie nak kuar :) DD baby kami nie adalah pada 5 April 2011. Paperpun, aku ttp mengharap anak aku lahir bulan 3. Leh same ngn bapak dier ;)

Perasaan aku skrangnie?? Mmglah tersgt hepi.. tp diselang seli nervous, risau dan takut dan mcm2 lagila.. xleh nak bayangkan. Tp secare kesimpulanyer, sgt gumbira dan bersyukur ditambah pabila teringat2 kembali kepada sejarah yg lepas. Utk pengetahuan, Wife aku penah peknen mase memule kitorg kawen dulu. Tp aperkan daya, bertahan beberapa mgu shje. Timetue dugaan yg besar jugakla utk kami suami isteri, dahla baru kawen,pastu pengalaman yg pertama,ngn tgh excited + mcm xtau paper sgt... tup.. tup.. doc ckp dah gugur!! Xperlah, nk wat mcm mane, rezeki xder dan aku sentiasa ckp kat diri aku.. Allah ada perancangan yg lebih baik utk kami :)

So, kite lupekan perkara lepas.. pk perkara akan datang pulak. Hmmm... mcm manela keadaan wife aku nak deliver nnt? time tgh sakit? time baby nak kuar? dan selepas itu pulak.. dan tpk jugak.. kalo tgh sebok2 dier sakit tue, perlukah aku pegang kamera tangkap gamba dier?? hahaha.. sile beri cadangan...

Dan yang paling penting... Soklan utk diri aku. Dapatkah aku jalankan tggungjwb sbgai seorg ayah dgn baik? Wallahualam.. paperpun aku akan sentiasa berusaha, doa & juga tawakkal kepada Allah. Semoga diberi petunjuk dan dipermudahkan dalam segala yg bakal dilalui. Ameen :)

Jamie@37weeks

16 comments:

yangyuyu said...

lovely photo:)

sila bawa kamera..moment yg sgt berharga masa baby fresh from oven...sy ada tgk kat fb saiful nang...gambar dr sambut baby, potong tali pusat...hehe...

pengalaman sy dan kwn2 sy, normally anak sulung akan keluar lmbt skit week 38 ke atas...so, sabar menanti..

sy lak xsbr nak tgk baby hafeez...:)

Nad @ MamaZakwan said...

moga jamie dipermudahkan proses bersalinnya..masuk labor room skali tak?masuk la..tgk susah payah wife nak meneran tu, hhuhu! cam jana, haha!sampai kena marah! :P
tak sabar nak tggu baby loped+jamie junior..tetibe teringat peristiwa gugur aritu, huhu! :( kalu tak mesti dah 5-6bulan dah skrg ni..

ejai_ej said...

huhuhu... congratz bro... skang nih mesti ngah dup dap dup dap ati tu kan... kak umie kater 1st baby biasanya lepas 38 minggu ek.. mungkin gak la.. tp wife aku dulu 37 dah bersalin.. hahahah.. tak budget pon.

mom.4.two said...

being a new parent sama mcm mula2 jadi student..setiap hari ade je benda baru ko akan belajar..mula2 akan sedikit kekok..tp lama2 ko akan enjoy that moment..bab amik gambar tu kalu doktor kasi amik gambar why not!nanti leh tunjuk kat anak2 betapa sakitnya mama die bersalinkan die..serius mmg sakit!!bukan sakit sbb meneran tu tp sakit contraction..masyaAllah..kalau husband dok sebelah pon bukannya boleh hilangkan sakit tu..tp sekurang2nya leh jd ubat penenang la..gud luck for u both!n happy parenting :)

Nurr Kasih said...

semoga dipermudahkan :D. Ameen.

hafeez.halim said...

Kak ummi, mmg sye akan bwk kamera tp nak tngkap gamba tue sye xpastila..

SN pnye gamba tue ader sye tgk :)

Tp paperpun tgklah keadaan.. sye nie ader darah gemuruh sket ;D

Nway, thanks!!

hafeez.halim said...

Nad.. mesti masuk labor!! itu jamie dh ckp sblum peknen lagi.. huhu
Aperkes marah Jana... haha tp mmg byk dgr citepun.. husband kne marah time nk deliver tue :D

Alla nad.. jgn dikenang2 sgt, boleh cube lagi kan?? Jana.. sile keje keras sket.. oppss ;)

Thanks!!

hafeez.halim said...

Ejai- ko xabis2 nk suh anak aku kuar cepat.. hahaha Tp org ckp anak pompuan kuar lambat sket ;) Thanks!!

hafeez.halim said...

Baeklah mom4two - aku tau ko antara yg otai dikalangan kawan2.. Selain dr sopi & matlan - Thanks for the advice.. akan ku pelajari dgn penuh kesabaran. Thanks!!

hafeez.halim said...

Nur - Ameen, Thanks!!!

mom.4.two said...

otai ke?ko ni buat aku rase tua sblm usia plak..ahah

eda_ej said...

bg kate2 semangat kat ur wife.. pegang tangan die.. tapi jangan kuat sangat.. takut nanti die cakap sakit tapi bukan sakit contraction, tapi sakit u pegang tangan die kuat sangat.. ini kisah benar ye.. tp bukan kisah saye.. =D

afzan said...

tahniah.
boleh pulak sama bulan anak kita. my wife pun due april :)

hafeez.halim said...

mom4two - alla, ader byk anak bukan atas faktor usia.. ish ko nie.. :D

hafeez.halim said...

eda-ej - Insyaallah,akan diberi kata2 smgt kalo sye tidak pengsan.. :D takut sye yg meraung skali sbb dier genggam tgn sye lagi kuat.. hehe

hafeez.halim said...

Afzan - eh yeker? boleh jadi rakan sebaya nie.. hehe Tp bro Afzan dh bpengalaman.. sye nie bru nak join the club ;)
Paperpun, gudluck jugak la to u & wife :)