Thursday, July 28, 2011

Go Harimau Malaya!!

Selamat Bejuang Harimau Malaya!!!
Mmg bsemangat penyokong bola Malaysia sekarang nie. Smpai Tiket pun sold out.
Ucapan untuk pasukan Harimau Malaya.. tolong jgn hampakan kami yg berpuluh2 ribu orang datang stadium esok nie!!
Malaysia VS Liverpool
game Msia vs Liverpool aritue

Wednesday, July 27, 2011

Kids Fashion Wear

Last weekend, ini la keje sye :)
Kids Fashion Wear
Sorila kwn2, sye mmg suke upload gamba sket2.. jgn mare arr, nnt kene jual.. hehehe

Okla, upload satu gambar lagila... hehehe
Tujuan photoshoot nie utk sales website - Roses&Ribbons (skirt utk kanak kanak) - akan diwarwarkan nnt yer:)

Roses&Ribbons

Monday, July 25, 2011

Final Assignment b4 Ramadhan

Pejam celik pejam celik dah dekat Bulan Pose dah kan? So, menjelang Ramadhan nie, rsenyer kurang la kot aktiviti2 berkaitan photography nih. Ker ader sesapa yg dapat jemputan shoot majlis berbuka pose.. rumah2 anak yatim ker? Silalah invite aku yer.. buat kerja amal sket, shoot for free sempena Ramadhan al Mubarak ;)

Kids Fashion Concert
Haaa.. Gambar event aperkah ini?? Cer teka.. cer teka... hahaha
Gamba nie adalah final assignment aku sblum Ramadhan, untuk Job lain bersambung lepas raya la pulok ;)

Saturday, July 23, 2011

Selamat Berhujung Minggu

Jamie Potraiture
~single lighting~

Thursday, July 21, 2011

Jom Puasa

Salam, takde aper sgt nak cerita mlm nie.. juz nak mengajak rakan2 pose sunat syaaban esok siang :) Kpd kengkawan yg masih ader 'utang' tue.. cepat2 la yer. Ramadhan dah dekat nie.. Orait, Selamat malam!!
+ Solemnization | Zainal Abidin & Dr Haliza +.
+ Solemnization | Zainal Abidin & Dr Haliza +

Wednesday, July 20, 2011

"Click, Click, Click, Click" by Bishop Allen (Official Video)

Wedding Photographer??

Sye start amik tau pasal wedding photog since nak kawen dulu (2008) - mase2 tgh survey wedding photographer. Dari situ yg datang minat nak amik2 gamba & atas sbb tue hantaran saye pun ader sebijik kamera.. huhu.
Tp, Sayanie bukanlah lama sgt dalam industry nie, mule beranikan diri utk amik job last quater taun lepas, itu pun lepas bace tutorial sane sini,duk wat xperimen, tgk hasil keje org. Pastu sye rse btul2 konfiden dan tekad nak buat.. baru ON!!!
Sye akui, ia bukanlah satu perkara yg mudah dan tambah xmudah ia adalah amanah pengantin kepada anda. Tiap2 kali shoot ada jer mende baru yg sye akan dapat belajar smpaila harinie. Pengalaman itu yg mengajar sye, ada yang baik & yang buruk pun ader.
Tgk org amik gamba nmpk mcm snang, tp nak hasilkan sesuatu yg dipanggil "seni" tue bukan leh main petik jer dan ia xdatang secara tibe2.. sume tue kene practice, usaha dan minat ;)

Asrul & Norzita

"sejauh mane kite pergi, jgn kite sombong dan lupa diri"

Tuesday, July 19, 2011

Jasmeen pegi school

Adeh.. arinie Jasmeen kne g skool setelah seminggu nursery Jasmeen tutup, arini dah dibuka kembali. Ader kes virus mulut,kaki & tgn last week. Tue yg Kementerian Kesihatan arah tutup jap.

Today, same feeling mse memule anta dulu. Tetibe nak sedey tgk Jasmeen g nursery. Hopefully she's fine.. jgn meragam2 yer anak abi. Sbb smgu asyik mak,ayah,tok,nenek sume duk jaga.. sket2 dukung, sket ader org borak2..huhuhu. Arinie g nursery xdapatla layanan VVIP.. hahaha

Sbb abi rindu kat Jasmeen, abi upload satu gamba.. :D

Jasmeen Malaeka

Corporate Event - Axiata AGM

Alhamdulillah.. selesai satu lagi tugasan. Wpun delay sket atas faktor masa dan kesihatan dapat jugakla deliver dalam mase yg dijanjikan. Many Thanks to Ejai yg membantu "buy time" dengan bos dier.. haha

Actually, ni adalah assignment 1st sye untuk corporate event. Dengan bantuan 2 rakan sye, sume berjalan dgn lancar dan kami berjaya buat full coverage dari awal smpai abis event.. Kalo sye sorg tue mau koyak gak nak pusing kaver semua tempat ;)

Hmm.. bg tujuan keselamatan sye upload gamba end product jerla yer ;) Gamba2 yg lain simpan dalam arkib Axiata.. hehehe

Corporate Event - Axiata
Corporate Event - Axiata

Monday, July 18, 2011

Blog asyik Senyap jerk..

Salam semua.. ader org lagi tak nie.. :D
Kesian blog nie, asyik kena tgal jer, sunyi sepi..lelame org pun larik.. huhu. Bukan aper, sye nie sedang melalui satu fasa baru kehidupan. Almaklumla, baru dapat baby.. So, sume pun baru bg saye, pengalaman baru dan rutin pun kene adjust2. Sblum nie kat umah ader 2 org jer (Sye&wife). Tp skrang nie kene uruskan budak tenit lagi sorg. 3 bulan pertama nie, mmg mcm mingguan orientasi for us. Mmg kelam kabut, panic, xtau watpe, tensen, xcukup tdo & sume sume pun ader. Sape dh ader anak tauler mcm mane... hahaha. Wpun mcm tue, sye & wife still mampu snyum and rase hepi bile tgk Jasmeen nie. Sye slalu ckp kat wife sye "owh.. mcmniela mak bapak kite sayang kat kite" :) Oleh itu, hargaila jasa mak ayah anda, hormati dan setiasala doa utk kesejahteraan mereka.. Ameeenn

Orait, bebalik kpd hal blog. Insyaallah, mulai arinie sye akan rajin kan diri untuk menghupdate & pasni akan memenuhkan dgn gamba wedding2 yg tak ter publish dr dulu ;)
Malay Wedding