Wednesday, July 20, 2011

Wedding Photographer??

Sye start amik tau pasal wedding photog since nak kawen dulu (2008) - mase2 tgh survey wedding photographer. Dari situ yg datang minat nak amik2 gamba & atas sbb tue hantaran saye pun ader sebijik kamera.. huhu.
Tp, Sayanie bukanlah lama sgt dalam industry nie, mule beranikan diri utk amik job last quater taun lepas, itu pun lepas bace tutorial sane sini,duk wat xperimen, tgk hasil keje org. Pastu sye rse btul2 konfiden dan tekad nak buat.. baru ON!!!
Sye akui, ia bukanlah satu perkara yg mudah dan tambah xmudah ia adalah amanah pengantin kepada anda. Tiap2 kali shoot ada jer mende baru yg sye akan dapat belajar smpaila harinie. Pengalaman itu yg mengajar sye, ada yang baik & yang buruk pun ader.
Tgk org amik gamba nmpk mcm snang, tp nak hasilkan sesuatu yg dipanggil "seni" tue bukan leh main petik jer dan ia xdatang secara tibe2.. sume tue kene practice, usaha dan minat ;)

Asrul & Norzita

"sejauh mane kite pergi, jgn kite sombong dan lupa diri"

5 comments:

eda_ej said...

nih ke job ko yg kontrobesi tu ek.. huhuhu.. dah2.. ge makan dulu..

sila abaikan ID, aku mls nak tuka username ngan password. -ejai_ej-

hafiz-Taichou said...

setujuuuuu! pengalaman mengajar segalanyeee.. ;)

yangyuyu said...

hafeez mmg hebat, sy adore keja2 hafeez..

Nurr Kasih said...

semua kene banyak practice, usaha berterusan dan minat yg mendalam. sy pun adore keje hafeez..ada job nak tag ye heheh :).

hafeez.halim said...

Thanks Hafiz & Ejai.. pengalaman itu mematangkan kite!! :)

Time kasih byk2 sis2 sekelian, sye rse kecik ajer bile sis2 ckp adore keje sye.. Tp paperpun mmg tmbah semangat sye utk berusaha lbih lg nie.. :) Thanks sgt2!! Insyallah, ader paper job sye sye akan ajak & ladies photographer pun sudi2la jemput, leh kite share2 ilmu yg ada :)