Friday, September 30, 2011

Ladang Kuda @ Maeps

Gambar diambil petang tadi. Jalan2 carik inspirasi sambil keluarkan peluh :)
Kuda @ Horse
Bila nak buat sesuatu buatlah bersungguh sungguh. Ikut kata hati jgn ikut kata orang. Orang datang dan pergi.. hanya yang ikhlas akan berenti. Selamat Hari Jumaat :)

Thursday, September 29, 2011

Buah Delima Tua

Buah Delima
Delima adalah antara buah yg plg banyak khasiat. Di dalam al Quran, firman Allah yang bermaksud, " Di dalam kedua- duanya (syurga) juga terdapat buah- buahan serta pohon kurma dan delima". [Surah al Rahman ayat 68]. Allah menyebut buah delima (rumman) sebanyak 3 kali di dalam ayatNya untuk menunjukkan betapa hebatnya penciptaan Allah itu dan ia juga disebut sebagai buahan daripada syurga.. :)

Wednesday, September 28, 2011

My Dream Car

Lancer XI
Entry lagi tuk wordless Wednesday - kete idaman dr keciknie :)
Lancer XI engine
4G63 2.0-liter inline 4-cylinder DOHC intercooled and turbocharged engine

PED_4480-3

Berakhir Sudah Syawal

Ketupat Daun Palas
wordless wednesday - ketupat daun palas mak aku :)

Sunday, September 25, 2011

Islamic Art: Stone Jali

Jali Batu Islamic Art

Tona & Rasa

what is ur color today?
What's ur mood today??

Wednesday, September 21, 2011

Mechanical Gear

Salam hari rabu.. :) wordless wednesday?? Orait.. gambar nie sye amik mase pergi KLIMS2010 last year kat PWTC. Sekian, Terima Kasih :D
Mechanical Gear
Nak cite sket jugakla. Dulu masa study saye amik course mechanical engineering tapi sekarang saya kerja dalam bidang IT.. haha Jauh btul menyimpang, nak wat mcm mane.. carik2 keje bidang Mechanical xdapat, skali dapat peluang keje IT.. sebat jerla dari menganggur duk mengabiskan beras jerk. Alhamdulillah, sekarang dah masuk 6 taun sye kerja dalam bidang nie. Itulah namenyer rezeki Allah, manela kite nak tau kan ;)

Thursday, September 15, 2011

Cita Cita & Cerita

Teringat dulu masa sekolah, ada satu borang yg kena tulis 3 cita-cita kita.. :) Ada yang tulis jadi polis la, jadi bomba la.. tapi mostly aku rasa ramai yang tulis nak jadi doktor la... Tapi dalam byk2 tue, aku ingat ada seorg membe aku tulis nak jadi ahli muzik. Cikgu kelas aku time tue siap marah2 & suruh tukar.. kekeke. Ingat2 rase lawak jer, aperda cikgu tue.. emo lebih. Time tue aku rase aku dulu tulis nak jadi doktor jugak.. tp aku pun xtau kenapa.. maybe sbb terikut org? or tgk DR Ismadi dalam cerita mak mertua ku? or Sbb doktor nie kerja yg berkaitan ngn pelajaran tinggi. Ntahler.. aku pun xsure... haha Okla, sajer jer nak cite.. tetibe teringat ;) my ambition

Wednesday, September 14, 2011

Jasmeen: Saya ada gigi!!

anak saya nie dah tumbuh gigi dari umur dier 2 bulan :)
Jasmeen - 1 teeth

Kesian kat mommy yg menyusukan dier.. hehe

Happy Baby: Rayyan

Lately sye byk shoot babies & toddlers portraiture... So enjoy yer tgk muka anak2 kecik nie :D
Rayyan

Monday, September 12, 2011

Happy Baby: Jasmeen

Now she's 5 months old :)
Jasmeen Malaeka
typo on shutter - 1/50

Thursday, September 8, 2011

Kenangan Ramadhan: Solat Tarawih

SALAM Syawal & SELAMAT HARI RAYA :)

Cepat btul dah masuk 10 Syawal dah arini. Ramadhan aritue tue pun rase kejap jer.
Orait - back to story. Kisah tarawih di Masjid Sultan Mizan (a.k.a Masjid Besi). Malam 26 Ramadhan, aku saje jer nak g Tarawih kat sini + menjinjing kamera skali (tetibe tgn rase tketar tgn dah lame x amik2 gambar) sambil ditemani oleh kwn2 sehobi - EN Ejai & EN Rizal. So, xperlulah nak cite pjg2.. let the pictures do the talking :)

Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Imam menyampaikan sepatah dua kata sebelum memulakan solat. Aku - amik port kat atas supaya X kacau konsentrasi org ketika solat.

Jemaah Memulakan Solat
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Doa Qunut dibacakan pada rakaat terakhir solat Witir
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
tidak kepastian aku adik nie wat mende.. hehehe
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi
Alhamdulillah, masih ramai menfaatkan peluang ganjaran yg dipinjamkan Allah pada bulan Ramadhan :)
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi

Mcm xcukup syarat kalo xder gamba masjid - Idea gambar nie aku amik dari video klip "HambaMu" nyanyian - Mawi,Akhil Hayy & Imam Muda
Solat Sunat Tarawih - Masjid Besi

Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a katanya: Saya telah mendengar sabda Rasulullah s.a.w. mengenai Ramadan: Sesiapa yang mendirikan sembahyang (Tarawih) dalam bulan itu dengan penuh keimanan dan mengharapkan keredaan Allah, akan diampunkan segala dosa yang dilakukannya sebelum itu.